VM i Middelalderkampsport på Spøttrup Borg


Vi havde travlt i Kristi Himmelfartsferien på Café Borgen, som Bustrup forpagter og driver som socialøkonomisk virksomhed.  Spøttrup Borg dannede nemlig rammen om et stort stævne: VM i Middelalderkampsport.

Sådan beskriver Aarhus2017.dk begivenheden:
”De fire dage i Kristi Himmelfartsferien vil runge af kampråb og lyden af metal mod metal. Modige kæmpere fra hele verden vil slås om verdensmestertitlen, når Spøttrup Middelalderborg er vært for VM i middelalderkampsport.

Denne enorme begivenhed, hvor krigere fra 25 nationer kæmper mand mod mand med sværd, økser, køller og krigshammere, bringer historien til live på spektakulær vis. Sejren går til den sidste kriger, der står op! Parken omkring Spøttrup Middelalderborg bliver omdannet til et middelaldermarked, hvor du kan finde alt fra ringbrynjer til mjød, og der er rigeligt med mad og drikke på Borgen, hvor du kan mæske dig som en ægte kriger.”

Bustrup driver Café Borgen 
Vi forberedte os på alle mulige måder: Menuen skulle bestemmes, madvarer indkøbes og salget organiseres. Vejret blev rigtig godt i de fire dage, stævnet varede, og det blev kæmpet på livet løs i arenaen. De mange kæmpende skulle have mad og drikke, og det kunne de få på vores café.

De fleste elever og mange medarbejdere var med – og sammen med dem også deres familie. Der var rigelig gang i salget, alle havde nogle travle og sjove dage. Caféen betyder, at vores elever kan være i praktik og på anden vis være involveret i den daglige drift af Café Borgen og dermed få rigtig gode erfaringer.

Sidste blog artikler


Bustrup værdsat af lokalsamfundet

“Vi er utrolig glade for den indsats, som opholdsstedet Bustrup yder i lokalsamfundet. Det er med til at gøre området attraktivt for folk ude fra” siger Aage Dahl, som kom til Salling for 50 år siden og er tidligere leder af Lem skole og medlem af hovedbestyrelsen for De Radikale.

Naturdag for lokale skolebørn

I forbindelse med den landsdækkende Naturvidenskabsfestival arrangeres “Naturdag på Bustrup” for lokale folkeskoleelever. Værter er Dagskolen på Bustrup.