Blog: "Bustrups Verden"

80 % af alle de elever, der er gået til eksamen på Dagskolen Bustrup, består med minimum karakteren 2. 53% af vores tidligere elever er allerede inden for fem år efter at have været hos os kommet ud af det offentlige system og klarer sig selv.

Plusser på kontoen – de små sikre succeser

Vi belønner eleverne for at motivere dem til at tage flere timer. Vi må også hele tiden sørge for, at de har succesoplevelser og får plusser på kontoen, siger Kirsten Andersson, som er afdelingsleder på dagskolen. På den måde arbejder vi med “de små sikre succeser”.

Elevernes behov er i fokus på Dagskolen på Bustrup

Dagskolen har mange lærerressourcer. Vores styrke er, at vi har fokus på, hvad der er bedst for den enkelte elev, og så gør vi det, siger Kirsten Andersson. Vores opgaver er, at have elevernes behov i fokus.

Teaterrollen giver mig ro

Mikkel oplever en personlig frihed på scenen og kan godt lide at spille, synge og danse foran mange mennesker. Lige nu gælder det rollen som Yan Sun i “Det Gode Menneske Fra Sezuan” af Bertolt Brecht.

En barndom med hash og kriminalitet

Ole er 17 år og har nu boet på opholdsstedet i 10 måneder. Hans forældre blev skilt, da han var seks år gammel, og fra da af gik det fatalt ned ad bakke. Men nu er han godt i gang med at komme på fode igen.

Enhver provokation er en invitation

At møde elever som har traumatiske oplevelser i bagagen kan være en udfordring. Vi ved at det der skal til, er åbenhed, tillid og nysgerrighed – og det øver vi os meget på. “Enhver provokation er en invitation” har en klog mand sagt.

Snart eksamen – vi holder sammen

Hos os er det afgørende, at opretholde et godt sammenhold omkring eksamen. At tage 9. klasse er stort for de fleste af de unge, og vi tager opgaven seriøst. Mange mennesker trækker på samme hammel for at få det hele til at lykkes.

Naturdag for lokale skolebørn

I forbindelse med den landsdækkende Naturvidenskabsfestival arrangeres “Naturdag på Bustrup” for lokale folkeskoleelever. Værter er Dagskolen på Bustrup.

Lampefeber op til teaterfestival

Hvert år opfører eleverne på Bustrup Dagskole og opholdssteder et teaterstykke. I år gælder det dramaet “Det Gode Menneske fra Sezuan” af den legendariske Bertolt Brecht. Premièren er til Sommerteater i Julesminde.