Herregården Bustrup Hovedgård

Bustrup er en hovedgård i Ramsing Sogn i det tidligere Rødding Herred, Viborg Amt, nu Skive Kommune. Herregårdens historie går tilbage til midten af 1400-tallet, hvor den tilhørte slægten Krabbe. Bygninger opført af rigsmarsk Tyge Krabbe i 1521, brændte under Grevens Fejde i 1534, men blev genopbygget, og senere ombygget af Christian Holck i 1626.

Den nuværende 3-fløjede hovedbygning i én etage, er fra 1766, opført af kammerråd Peder Skow. Avlsbygningerne brændte i 1869 men er genopført. Bustrup blev udstykket i 1910. Indtil starten af 1970’erne var her et drengehjem.

I 1976 købte Den erhvervsdrivende Fond Fælleseje ejendommen Bustrup, og der blev oprettet en efterskole: Bustrup Efterskole, som var en del af Skolesamvirket Tvind.

Indtil 1996 blev skolen drevet som almindelig efterskole, i begyndelsen i samarbejde med Specialarbejderforbundet, og i øvrigt med elever fra hele landet.

Siden 1996 er Dagskolen drevet som specialundervisningstilbud og med driftsoverenskomst med Spøttrup Kommune og fra 2011 med Skive Kommune.

Opholdsstedet Bustrup ligger også på Bustrup Hovedgård.

Bustrup Hovedgård på Salling

Bustrup Hovedgård på Salling

FAKTA

  • Dagskolen på Bustrup har til huse på Bustrup Hovedgård på Salling
  • Hovedbygningen er fra 1766
  • Bustrup Hovedgård har hørt ind under Spøttrup Borg